secundair logo knw 1

Frank Buijs | Foto H2O

De Aqua Vakbeurs Nederland en de Rioleringsvakdagen trokken vorige week ruim 9.500 bezoekers, vorig jaar waren dat er 9.885. Onder de bezoekers waren 307 buitenlanders, iets meer dan vorig jaar.

Ook het aantal buitenlandse standhouders steeg licht, van 31 naar 35. In totaal stonden bijna 370 exposanten op de beursvloer. Volgens beursorganisator Easyfairs heeft ‘een ruime meerderheid’ van de exposanten zich al ingeschreven voor de beurs van volgend jaar.

De seminars in de ochtenduren, georganiseerd onder de vlag van de Nationale Watertechnologie Week door branchevereniging ENVAQUA, Water Alliance en NWP, trokken in de aanloop van de beurs veel belangstelling. “We hadden in de voorregistratie meer dan duizend deelnemers,” vertelt directeur Frank Buijs van ENVAQUA. De feitelijke opkomst was bij een aantal seminars minder. “Ja, de no-show was wel hoog.”

Toch blijven de seminars, zegt Buijs. Dat geldt ook voor het netwerkdiner voor exposanten. Volgens Buijs schoven zo’n 200 exposanten aan en zij waren positief in hun oordeel over het netwerkevent op de beurs, dat voor de eerste keer werd gehouden.

ENVAQUA heeft tijdens de beurs aangekondigd te streven naar een breder opgezette beurs. Naast de Aquabeurs komen er een vakbeurs voor bodem en lucht bij, kondigde Buijs aan. Realisering van die ambitie is mede afhankelijk van de ruimte in de Evenementenhal. Die is nu nog niet toereikend om al op te schalen naar drie beurzen. “We zijn ons aan het oriënteren welke mogelijkheden er zijn om te verbouwen/uit te breiden in Gorinchem. Voor volgend jaar is dit nog niet aan de orde, het zal waarschijnlijk pas in 2020 zijn,” laat een woordvoerder weten.  

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....