secundair logo knw 1

Frank Buijs | Foto H2O

De Aqua Vakbeurs Nederland en de Rioleringsvakdagen trokken vorige week ruim 9.500 bezoekers, vorig jaar waren dat er 9.885. Onder de bezoekers waren 307 buitenlanders, iets meer dan vorig jaar.

Ook het aantal buitenlandse standhouders steeg licht, van 31 naar 35. In totaal stonden bijna 370 exposanten op de beursvloer. Volgens beursorganisator Easyfairs heeft ‘een ruime meerderheid’ van de exposanten zich al ingeschreven voor de beurs van volgend jaar.

De seminars in de ochtenduren, georganiseerd onder de vlag van de Nationale Watertechnologie Week door branchevereniging ENVAQUA, Water Alliance en NWP, trokken in de aanloop van de beurs veel belangstelling. “We hadden in de voorregistratie meer dan duizend deelnemers,” vertelt directeur Frank Buijs van ENVAQUA. De feitelijke opkomst was bij een aantal seminars minder. “Ja, de no-show was wel hoog.”

Toch blijven de seminars, zegt Buijs. Dat geldt ook voor het netwerkdiner voor exposanten. Volgens Buijs schoven zo’n 200 exposanten aan en zij waren positief in hun oordeel over het netwerkevent op de beurs, dat voor de eerste keer werd gehouden.

ENVAQUA heeft tijdens de beurs aangekondigd te streven naar een breder opgezette beurs. Naast de Aquabeurs komen er een vakbeurs voor bodem en lucht bij, kondigde Buijs aan. Realisering van die ambitie is mede afhankelijk van de ruimte in de Evenementenhal. Die is nu nog niet toereikend om al op te schalen naar drie beurzen. “We zijn ons aan het oriënteren welke mogelijkheden er zijn om te verbouwen/uit te breiden in Gorinchem. Voor volgend jaar is dit nog niet aan de orde, het zal waarschijnlijk pas in 2020 zijn,” laat een woordvoerder weten.  

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.