secundair logo knw 1

Frank Buijs | Foto H2O

De Aqua Vakbeurs Nederland en de Rioleringsvakdagen trokken vorige week ruim 9.500 bezoekers, vorig jaar waren dat er 9.885. Onder de bezoekers waren 307 buitenlanders, iets meer dan vorig jaar.

Ook het aantal buitenlandse standhouders steeg licht, van 31 naar 35. In totaal stonden bijna 370 exposanten op de beursvloer. Volgens beursorganisator Easyfairs heeft ‘een ruime meerderheid’ van de exposanten zich al ingeschreven voor de beurs van volgend jaar.

De seminars in de ochtenduren, georganiseerd onder de vlag van de Nationale Watertechnologie Week door branchevereniging ENVAQUA, Water Alliance en NWP, trokken in de aanloop van de beurs veel belangstelling. “We hadden in de voorregistratie meer dan duizend deelnemers,” vertelt directeur Frank Buijs van ENVAQUA. De feitelijke opkomst was bij een aantal seminars minder. “Ja, de no-show was wel hoog.”

Toch blijven de seminars, zegt Buijs. Dat geldt ook voor het netwerkdiner voor exposanten. Volgens Buijs schoven zo’n 200 exposanten aan en zij waren positief in hun oordeel over het netwerkevent op de beurs, dat voor de eerste keer werd gehouden.

ENVAQUA heeft tijdens de beurs aangekondigd te streven naar een breder opgezette beurs. Naast de Aquabeurs komen er een vakbeurs voor bodem en lucht bij, kondigde Buijs aan. Realisering van die ambitie is mede afhankelijk van de ruimte in de Evenementenhal. Die is nu nog niet toereikend om al op te schalen naar drie beurzen. “We zijn ons aan het oriënteren welke mogelijkheden er zijn om te verbouwen/uit te breiden in Gorinchem. Voor volgend jaar is dit nog niet aan de orde, het zal waarschijnlijk pas in 2020 zijn,” laat een woordvoerder weten.  

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.