secundair logo knw 1

Foto Seijbel Photography

Netwerkorganisatie Water Alliance houdt op Aqua Nederland met partners als Fieldfactors, Mijn Waterfabriek, Water Future, Wageningen Food & Biobased Research, SPIE Industry Services, CEW, Cirtec en TKI Water & Maritime dagelijks in de ochtenduren een symposium in Aqua Theater 1. Er is gezien ontwikkelingen als de groeiende drinkwatervraag, de Kaderrichtlijn Water, het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing, terugwinnen van waardevolle stoffen uit afvalwater en steeds striktere lozingseisen, genoeg aanleiding om kennis te delen over nieuwe regelgeving, innovaties en efficiënte toepassingen.

Aqua logo site 230


Op dinsdag is de Bouwtafel Waterzuinige Wijken het onderwerp. Op woensdag is het thema: Tegen de stroom in, van afvalwater naar herbruikbaar proceswater en waardevolle componenten. En op donderdag heeft het symposium de titel: De noodzaak om industriële waterstromen aan te pakken, maar hoe dan?

Met het driedaagse symposium-programma diepen Water Alliance en partners thema’s uit, ook door ze vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Zo wordt ‘waterzuinige wijken’ in drie achtereenvolgende sessies behandeld door in te zoomen op de beschikbare technieken (Johan Bel, Mijn Waterfabriek), de financiële en juridische aspecten (Richard van Delden, BlueNorth Partners) en opschalen van waterzuinige wijken tot een geaccepteerde bouwwijze (Ruben Wentink, Fieldfactors).

In het Aqua Theater 1 zijn elke ochtend de symposia opgeknipt in meerdere delen. Op woensdag wordt het thema ‘Tegen de stroom in, van afvalwater naar herbruikbaar proceswater en waardevolle componenten’ in 7 sessies. Hier betreft het elke keer een ander aspect van het proceswater, van hergebruik tot innovatieve technologieën om te besparen op energie en watergebruik.

Donderdag wordt optimalisatie van de industriële waterstromen in 5 sessies onder de loep genomen met het oog op de reductieopgave van 20 procent voor grootgebruikers in 2035 (Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing) en de doelstelling om in 2050 te komen tot een 100 procent circulaire economie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.
Mooie putdeksels!! Ik zou er graag 1 kopen. Is dat mogelijk? Met vr.gr. Mevr M. Pennings