secundair logo knw 1

Sinds 2022 bestaat Aqua Nederland uit 2 beurshallen: ‘De watermarktplaats’ (beneden) en Next Level (bovenverdieping). Beneden zetten exposanten in op netwerken en klantcontacten, boven ligt de nadruk op kennisdeling, advies, innovatie en carrière.

Aqua logo site 230


Op Next Level staan naast de kennistheaters de stands van de onderzoeksinstituten en advies- en ingenieursbureaus, maar ook het Start-up & Innovatie Paviljoen, het WaterWerkPlein en de Aqua Lounge.

Op het WaterWerkPlein kunnen waterprofessionals hun carrièremogelijkheden verkennen, schrijft beursorganisator Easyfairs. Hier worden de meest actuele vacatures uit de watersector gepresenteerd voor zowel starters als gevorderden met een ruimere werkervaring.

Aan het arbeidsvraagstuk in de sector wordt op verschillende manieren aandacht besteed. Dat gebeurt met Vacature Plaza 2025, maar ook met de MBO-studentendag op donderdag en in het kennisprogramma, met onder meer de Operatie Sterk Water, een initiatief van RIONED, Koninklijk Nederlands Waternetwerk en Stichting Wateropleidingen, die op dinsdag, woensdag en donderdag (11:30 - 12:30 uur) wordt toegelicht in Aqua Theater 2.

Op Next Level zijn er naast de dagelijkse symposia van Water Alliance en partners en Water Zuiveringen Alliantie nog veel andere sessies over uiteenlopende thema’s. Zo geven op dinsdag Stefan Kools en Tessa Pronk van KWR een lezing over geavanceerde monitoringsmethoden om de chemische waterkwaliteit te bepalen (AquaTheater 1, 13:00 – 14:00 uur). Aansluitend belicht Roberta Hofman-Caris (ook KWR en HU Utrecht) de kansen van een lokaal gesloten watercyclus.

Op woensdag (AquaTheater 1 14:00 - 15:00 uur) geven Heleen Sombekke en Joep van den Broeke tekst een uitleg over UPPWATER, het Groeiplan Watertechnologie dat de innovatie, groei en export in de Nederlandse watertechnologie stimuleert.

Op donderdag neemt Nienke Koelman (KWR) in het AquaTheater 1 (14:00 - 15:00 uur) de uitgebreide lezing voor haar rekening. Titel van haar bijdrage: de inzet van microbiologische sensoren voor monitoring van waterkwaliteit bij proceswater.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.
Mooie putdeksels!! Ik zou er graag 1 kopen. Is dat mogelijk? Met vr.gr. Mevr M. Pennings