secundair logo knw 1

Een seminar op Next Level | Foto Seijbel Photography

Op Next Level wordt tijdens de drie beursdagen van Aqua Nederland in een uitgebreid kennisprogramma met seminars, workshops en presentaties de nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de watertechnologiesector over het voetlicht gebracht. Ideaal om kennis te delen en te netwerken. Netwerkorganisatie Water Alliance neemt een flink deel van het programma voor haar rekening.

In het watertheater houdt Water Alliance in samenwerking met TKI Watertechnologie op elke beursdag ’s ochtends een symposium dat in het teken staat van het thema van de dag: proceswater, waterschap en drinkwater.

In het theater laten keynotesprekers hun licht schijnen op actuele ontwikkelen. Op dinsdag spreken VEMW-directeur Roy Tummers, programmadirecteur Jan Post van Wetsus en commercieel directeur Sandor Peper van RWB Water over proceswater. Tummers trapt af met de vraag: is de waterafhankelijke industrie in Nederland klaar voor de watertransitie? Post spreekt over nieuwe innovatieve processchema’s in relatie tot geconcentreerde reststromen en Peper laat de mogelijkheden zien die ondergrondse wateropslag biedt voor industriewater.

Woensdag staat in het teken van PFAS, de ‘forever chemicals’ die voor steeds meer problemen zorgen in oppervlakte- en grondwater. In het watertheater geven Hans Slenders (senior adviseur Arcadis), Sandra Reynaers, (beleidsadviseur waterkwaliteit Unie van Waterschappen) en Eddie Broeders (Nijhuis Saur Industries) hun visies op respectievelijk risico’s, regelgeving, bronaanpak en verwijderen van de PFAS.

Op donderdag gaat het vizier op de levering van drinkwater in de toekomst. Vincent de Graaff (sector manager asset management & technologie Oasen Drinkwater) zoomt in op de (noodzakelijke) overstap van traditionele zuivering naar geavanceerde zuivering met de membraantechniek. De adviseurs/onderzoekers Laura Nouguès en Daan Rooze (Deltares) geven inzicht in hun onderzoek naar huishoudelijk hergebruik van regenwater en Johan Bel (Mijn Waterfabriek) gaat onder de titel ‘Aan het begin van de watertransitie’ in op circulariteit als nieuwe werkelijkheid met regenwater en gerecycled grijswater als nieuwe bronnen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.