De 15e editie van Aqua Nederland telt een omvangrijk kennisprogramma. Er zijn 70 kennissessies geprogrammeerd met in totaal 90 sprekers. “Met een omvangrijk kennisprogramma bieden we de markt de mogelijkheid om expertises en best practices te delen. Om van elkaar te leren, maar ook om nieuwe samenwerkingen te stimuleren”, zegt Robin Vissers, marketing event manager.

15 jaar Het kennisprogramma speelt zich af op Next Level, de bovenverdieping in de evenementenhal die met een roltrap in verbinding staat met de beursvloer, waar zo’n 300 exposanten staan. 

In het Stedelijk Watertheater worden drie dagen lang thema’s rondom klimaat en riolering behandeld, zoals oplossingen voor droogteperioden, extreme regenval, duurzame rioolbeheertechnieken en manieren om duurzaam met afvalwater om te gaan. Partijen als Wavin, Veolia, VPdelta+, IKT - Instituut voor Ondergrondse Infrastructuur, KWR, Aqua Base, Circospin en Royal HaskoningDHV nemen de bezoekers mee in hun expertise en ervaringen.

Watertheater
In het Watertheater, eveneens op Next Level, ligt de focus op Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Partijen als KWR, Unica, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, HACH, Royal HaskoningDHV, Gemba, Evides, Netmore, Hoppenbrouwers en Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut behandelen hier thema’s duurzaam watermanagement, stikstofuitdagingen, herwinnen van grondstoffen, digitale transitie én meer.

DEF Reinier van den Berg 180 Reinier van den BergELIQUO Water & Energy houdt samen met de Unie van Waterschappen en Reinier van den Berg (meteoroloog en tv-weerman van RTL 4) een presentatie over methaanemissie. Van den Berg legt een link tussen methaan in de atmosfeer, weer, klimaatverandering, waterkwaliteit/kwantiteit en de effecten van maatregelen. De Unie van Waterschappen gaat in op de ambities van de waterschappen om de emissie van het sterke broeikasgas bij de afvalwaterzuivering terug te dringen.

Minisymposium Water Alliance over ‘microverontreiniging’ en ‘proceswater’
In het Watertheater organiseert Water Alliance vanuit TKI Watertechnologie samen met STOWA, Waterschap Noorderzijlvest, Van Remmen UV Technology en NX Filtration het 1,5 uur durend minisymposium ‘Microverontreinigingen in water: status en toekomst’. Samen met KWA Bedrijfsadviseurs BV, Azzuro B.V. en VDH Watertechnologie bv organiseert Water Alliance ook het minisymposium ‘Proceswater: alles kan, maar waar te beginnen?’ op beursdagdinsdag.

Driedaags minisymposium vanuit Water Zuiveringen Alliantie
Iedere dag wordt door de Water Zuiveringen Alliantie (WZA), bestaande uit Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWBwater, het driedaags minisymposium ‘Waterzuiveringen’ georganiseerd. Hierin geven zij een kijk op specifieke en grootschalige projecten. Als onafhankelijke systeemintegrator richt WZA zich op de gehele levenscyclus van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Over het gehele spectrum van circulair bouwen: van initiatief tot en met sloop en hergebruik.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Bij de discussie over natuurlijke systemen komt altijd de opmerking over benodigde ruimte naar voren. Hoeveel is dat?
In het genoemde Stowa rapport wordt een onderscheid gemaakt naar:
Op basis van de nadere uitwerking kunnen technologen en beleidsmedewerkers van waterschappen een gefundeerde keuze maken voor een natuurlijk systeem, afhankelijk van de specifieke situatie op een RWZI en de gekozen opties:
A. Toepassing van een enkel systeem als ‘stand alone’ techniek als uitbreiding van de RWZI, voor upgrading van het effluent (afloop nabezinktank).
B. Als inpassing in een integraal natuurlijk systeem wat naast effluentbehandeling ook recht doet aan de omgeving en waarbij functies zoals het creëren van natuurlijk, levend water, effluentbuffering, recreatie en natuur gecombineerd worden.
De Waterharmonica's nemen de meeste ruimte in, zeker omdat voor een goede verwijdering van medicijnen laag tot zeer lage belaste Waterharmonica's nodig zijn (zie ook Stowa 2013-07). Dus een hydraulische belasting van zeker niet meer dan 0,05 m/dag. Ofwel een ruimte beslag van 2,5 tot 3,75 m2 per inwoner.
Het totale debiet aan gezuiverd afvalwater in Nederland is ca. 2.000.000 m3 per jaar (CBS, data 2020). Dit zou dan neerkomen op een totaal netto ruimte beslag van 4.000 ha in heel Nederland. Zeg 5.000 tot maximaal 10.000 ha. Dit lijkt veel, maar het is wel met gestapelde belangen en mogelijkheden. Stel 25 cm waterberging: 10.000.000 waterberging, stel dat een kwart van de Waterharmonica's als KRW-waardig wordt beschouwd (is best wel reëel): 500 tot 1.000 ha.... En dan nog recreatie, natuur, CO2-vastlegging, stikstofrechten? Vrienden maken, bufferzones rond de rwzi's. Een voorbeeld van een zoektocht, uitgevoerd door het Wetterskip Fryslân: http://www.waterharmonica.nl/reports/LW289-47_005-rapd02-waterharmonica.pdf. Op weg naar 2027?
Ruud Kampf
Rekel/water
Ik ben niet helemaal thuis in de bestuursvorm van een Waterschappen, maar wat staat er nu precies in dit bericht?
Dus bij hoogheemraadschap Delfland kies je een partij. Vervolgens hebben een paar partijen meer zetels dan andere. Daarna wordt er een Bestuursakkoord getekend door alle partijen, waar ook de minder grote (verliezende) partijen zeggenschap in hebben? Er staat ook: "De gezamenlijk gekozen hoogheemraden vertegenwoordigen in het dagelijks bestuur alle fracties". Wat betekent het dan om een fractie te vertegenwoordigen in de praktijk?
In het geval van hoogheemraadschap Delfland is stemmen op een partij dus niet super zinvol, omdat daarna toch met alle andere partijen wordt samengewerkt om tot een Bestuursakkoord te komen. Grote partijen hebben dan niet meer te bepalen dan kleine partijen?
Ieder waterschap zou zoiets voor de eigen provincie, verzorgingsgebied moeten hebben.
Kunnen jullie aub even beter op spelling checken; al jullie artikelen staan vol fouten.
@Willem VroomNatuurlijk hoort de landbouwsector niet mee te betalen aan deze denkfout van Rijkswaterstaat. Dit had men met het maken van de plannen kunnen weten. De kostenpost en eventuele gevolgschade dient geheel voor rekening van het scheepvaartverkeer gebracht te worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!