secundair logo knw 1

Foto Vitens

Aqua Nederland slaat de handen ineen met het goede doel 'Water for Life', een initiatief van Nederlandse drinkwaterbedrijven. Het gezamenlijke doel is de realisatie van een toekomst met veilig drinkwater en een toilet voor iedereen wereldwijd. Belangrijk in deze samenwerking is dat 100 procent van alle donaties rechtstreeks naar de projecten gaat.

Het in 2004 gestartte initiatief Water for Life, richt zich op het verschaffen van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen aan mensen in lage-inkomenslanden. Wereldwijd hebben 884 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater en kunnen 2,4 miljard mensen geen gebruik maken van goede sanitaire voorzieningen.  

Water for Life is in 18 landen actief en benadrukt dat elke donatie volledig bijdraagt aan duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dit kan omdat de kosten van de organisatie worden gedekt door de participerende drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterbedrijf Groningen, WML en PWN, die voorts hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van drinkwaterzuivering en -levering delen met lokale waterbedrijven.

Aqua Nederland ondersteunt Water for Life en hoopt dat tijdens de vakbeurs op 19, 20 en 21 maart zowel exposanten, kennispartners als bezoekers bijdragen aan het Nederlandse initiatief. Bedrijven worden opgeroepen om gezamenlijk bij te dragen door te doneren aan het initiatief. “Samen maken we een verschil en streven we naar een wereld waarin niemand meer zonder schoon drinkwater hoeft te leven.”

Met een bijdrage van 18 euro realiseert Water for Life duurzame toegang tot drinkwater voor één persoon. De projecten omvatten onder andere de aanleg van waterleidingnetwerken en bouwen van publieke watertappunten. Lokale waterbedrijven worden ondersteund om de bedrijfsvoering te verbeteren, wat bijdraagt aan het onderhoud van de infrastructuur en het betaalbaar houden van de watervoorziening.

Door te doneren aan Water for Life dragen bedrijven niet alleen bij aan concrete projecten, maar ook aan de realisatie van Sustainable Development Goal 6 (SDG 6) van de Verenigde Naties. SDG 6 heeft als doel om schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te regelen voor iedereen in 2030.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.