0
0
0
s2smodern

De Aqua Nederland Vakbeurs en de Rioleringsvakdagen gaan ook in juni niet door. Beursorganisator Easyfairs heeft besloten de events voor dit jaar af te blazen. Verschuiven naar het najaar bleek geen optie. De beurs staat nu voor maart 2021 op de agenda.

Afgelopen maart besloot Easyfairs het evenement te verplaatsen naar 16, 17 en 18 juni vanwege de coronacrisis. De gedachte was toen dat de crisis in juni onder controle zou zijn.

In een persbericht geeft Easyfairs nu aan dat medio juni geen betrouwbaar moment is voor het houden van de beurs. Naast de huidige ontwikkelingen in de crisisbestrijding, is ook van invloed de vraag of in juni de huidige maatregelen die van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zodanig zijn versoepeld dat massabijeenkomsten zoals de vakbeurs door kunnen gaan. 

Esther Rodenburg 180 vk Esther RodenburgDie vraag maakt dat de beursorganisator niet wil afwachten. "Duidelijk is dat juni te vroeg komt voor elk groot evenement”, zegt Esther Rodenburg, event manager van Easyfairs. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om de Nederlandse watersector optimaal bij elkaar te brengen tijdens hun jaarlijkse netwerkmoment.”

Focus
Daarbij houdt de beursorganisator er rekening mee dat de sector de taak heeft om in deze crisistijd de vitale waterinfrastructuur overeind en gaande te houden. Rodenburg: “Daar ligt de focus van de watermarkt en die ruimte willen we geven.”

Verplaatsen van de beurs naar het najaar is geen optie gebleken. Rodenburg: “Veel exposanten en partners geven aan dat hun agenda het gewoonweg niet toe laat. Er stonden al veel evenementen gepland en er zijn veel events naar het tweede deel van 2020 verplaatst.”

Een en ander betekent dat de vakbeurs en de Rioleringsvakdagen dit jaar komen te vervallen. Easyfairs gaat het evenement in maart 2021 houden. De data zijn 23, 24 en 25 maart.

 

-advertentie-

 

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Buitengewoon innemende man. Ik heb hem meegemaakt gedurende de twee jaar dat ik werkte bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Een memorabel bestuurder.
Ook de Algemene #Waterschapspartij vindt dat de 'Geborgde Belangen' fors zijn over-vertegenwoordigd in de waterschapswereld. Met als schrijnend gevolg dat de Unie wél oog heeft voor de 'boerenweeffout' maar niet voor de 'huizenweeffout'. Maar huizen betalen landelijk ruim 40% van de watersysteemheffing, dat is 4x !! meer dan de groepsbijdrage van de boeren. En ook huurders moeten indirect meebetalen, omdat de watersysteemheffing op woningen door de verhuurder wordt betaald (en dus in de huur wordt doorberekend). De AWP wil juist een eerlijker verdeling van de waterschapslasten.
Ook wil de Unie niet kijken naar de grondslag voor de zuiveringshefing (vast bedrag per huishouden of gebaseerd op het aantal bewoners per huis). Terwijl het een grote ergernis is van 2-persoonshuishoudens om verplicht voor drie personen te moeten betalen. Met de huidige digitale technieken moet het toch een 'fluitje van een cent' zijn om per huis de zuiveringsheffing te baseren op het aantal bewoners?
Lees ook hier: https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-podium/opinie/aanpassing-waterschapsbelasting-pijnpunten-van-burgers-worden-doorgeschoven-naar-toekomst
Wij zijn van het begin af aan grote voorstander voor het wijzigingen van de belastingen in een bredere scope. De Unie van waterschappen blijft echter vanuit de ivoren toren dansen naar de pijpen van de geborgde zetels en hebben geen oog voor de ingezetenen (inwoners) die als de spreekwoordelijke melkkoe worden misbruikt.
Wij pleiten voor een passend en eerlijk belastingstelsel waarin de inwoners niet meer maar minder gaan betalen door o.a. de VE-differentiatie passender te maken op de gezinssamenstelling. Ook de TBO's (grondeigenaren) mogen wat ons betreft ook aanzienlijk meer gaan betalen (nu betalen ze een schijntje), heel veel maatregelen en werk van de Waterschappen komt ten goede aan hun eigendom.
De sleutel licht bij de UvW, willen die alleen maar naar de geborgde zetels blijven luisteren of ook naar de vertegenwoordigers van de inwoners. Willen ze niet luisteren, dan moeten ze maar voelen en wij zullen niet schromen om desnoods via de Tweede Kamer een onvoldoende plan te laten te verwerpen.
We hebben nu de kans als waterschappen, doe het dan goed! en luister naar ALLE partijen.
Chris Spooren
Voormalig Waterschap bestuurder (AB) waterschap De Dommel.
Statenlid provincie Noord Brabant.
De sector is redelijk veerkrachtig. Maar de vissen dan?
Op welke manier wordt dan fosfaat teruggewonnen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.