De 15e editie van Aqua Nederland heeft 6.200 bezoekers getrokken. Beursorganisator Easyfairs is tevreden over de opkomst en de waardering van bezoekers en exposanten. “Met beoordelingen van 7,6 vanuit exposanten en 7,7 vanuit bezoekers kijken we zeer positief en trots terug op drie succesvolle beursdagen”, zegt accountmanager Esther Rodenburg van Aqua Nederland.

Op de beursvloer stonden bijna 300 exposanten. Nagenoeg de helft heeft zich al ingeschreven voor de volgende editie, stelt de beursorganisator. Dat opgeteld met de waarderingscijfers sterkt Rodenburg in de gedachte dat ‘de markt vertrouwen heeft in dit platform’. “De introductie van de vernieuwde bovenverdieping Next Level en het bijbehorende concept in 2022 werpt zijn vruchten af. Deze 15e editie vormt een mooie springplank naar de volgende.”

Beursorganisator Easyfairs heeft de ambitie om de vakbeurs te laten uitgroeien tot kennisplatform. Er werd een uitgebreid kennisprogramma opgesteld in samenwerking met brancheverenigingen en kennisinstellingen. De thema’s klimaatadaptief bouwen, circulaire waterketen en veilig water kwamen aan de orde op Industriewater Dinsdag, Waterschap Woensdag, Drinkwater Donderdag.

Met 70 kennissessies, verdeeld over het Watertheater, het Stedelijk Watertheater, de Foyer en de congreszalen was er voor iedere bezoeker volop kennis te halen, stelt Robin Vissers, marketing event manager van Aqua Nederland. “Komende maanden maken we een nauwkeurige analyse op basis van de statistieken en enquêteresultaten om de kwaliteit van de beurs nog verder te verbeteren. We behouden de focus op de vier waterpijlers Afvalwater, Drinkwater, Proceswater en Stedelijk Water & Rioolbeheer door een aantrekkelijk kennisprogramma neer te zetten voor iedere doelgroep op zowel praktisch als kennisinhoudelijk niveau.”

De volgende editie van Aqua Nederland heeft plaats op 19, 20 en 21 maart 2024.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.