0
0
0
s2sdefault

De Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) en de vakbonden FNV Overheid en CNV Overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe eenjarige cao. Per 1 januari 2021 stijgen de salarissen en schaalbedragen met 50 euro. Ander onderdeel van de loonparagraaf is dat het Individueel Keuzebudget (IKB) met 0,5 procent omhoog gaat, dat gebeurt op 1 juli nog een keer met hetzelfde percentage.

Zowel de werkgevers als de vakbonden leggen het akkoord voor aan hun achterbannen. Voor 28 april moet duidelijk zijn of deze instemmen. Als dat gebeurt dan gaat de cao met terugwerkende kracht in op 1 januari 2021. De cao geldt voor 13.000 werknemers.

Volgens FNV-onderhandelaar Yoram Bovenkerk vonden beide partijen elkaar op de inhoud en is er sprake van ‘een passende loonsverhoging met oog voor mensen in de lagere loonschalen’. Erik de Ridder, voorzitter cao-werkgeversdelegatie zegt: “Zowel vakbonden als werkgevers waren het er snel over eens dat in het licht van de huidige coronacrisis zaken als vitaliteit, ontwikkeling en inzetbaarheid en daarmee de continuering van de werkzaamheden, voorop dienen te staan.”

PBB
Naast de afspraken over de loonparagraaf is ook afgesproken dat het persoonsgebonden basisbudget (PBB) wordt verhoogd van 5.000 euro naar minimaal 6.000 euro voor 5 jaar. De werknemer kan dat in die periode inzetten voor de eigen opleiding, ontwikkeling, loopbaan en vitaliteit.

Vanaf 1 januari 2021 wordt het mogelijk om verlof te sparen (kopen) voor medewerkers onder de 58 jaar. Vanaf 1 januari 2021 wordt het mogelijk om verlof te sparen (kopen) voor medewerkers onder de 58 jaar. Dit door inzet van het IKB en 50 procent van het eerder genoemde PBB . Voor medewerkers van 58 jaar en ouder kan dit door inzet van het IKB en het PBB.

Voorts is afgesproken dat aanvullend op de Wet WIEG het salaris tijdens het aanvullend geboorteverlof wordt aangevuld tot 100 procent. Ook liggen er afspraken op het gebied van thuiswerken en verlofsparen. 5 mei wordt in lustrumjaren als feestdag aangemerkt in de cao.

De cao voor waterschappen volgt kort op de cao voor drinkwaterbedrijven, waarover vorige week een akkoord werd bereikt. 

 

MEER INFORMATIE
Akkoord over cao waterbedrijven: meer loon en bredere agenda

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De reactie met betrekking tot beperkt zijn tot kano's en vlotten is niet correct. Ik ben met mijn boot van 10 x 3.5 meter gevaren tot aan Hardenberg, geen probleem.
Goedkoop en effectief lijkt mij "Cloud Seeding". Schiet in overleg met meteorologische dienst een raket met droogijs de wolken in boven een minder gevoelig gebied en laat het daar alvast lekker uitregenen.
Ik las ergens dat een stuwmeer vol was. Dit had voor deze regenperiode deels geleegd moeten worden. Nu moest dit stuwmeer zijn sluizen openen tijdens de regenval wat de ramp heeft verergerd.
Dit is goed nieuws dat de Tweede Kamer akkoord gaat met de afschaffing van de geborgde zetels in het bestuur van de waterschappen. De geborgde zetels waren ons - als democratisch gekozen bestuursleden - altijd een doorn in het oog.
Gisela Döll, Oud-bestuurslid HH Delfland
@Hans MiddendorpKlopt niet Hans. Zoals altijd ben je weer stigmatiserend bezig. Bedrijven worden helemaal niet ontzien in waterheffing. Er is alleen een klein probleem juist bij kleine bedrijven. En dat juist stip ik aan. Ik wil ook nog even beklemtonen als geborgd AB lid voor bedrijven, dus hoe zuiver wil je het hebben?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.