0
0
0
s2sdefault

De Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) en de vakbonden FNV Overheid en CNV Overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe eenjarige cao. Per 1 januari 2021 stijgen de salarissen en schaalbedragen met 50 euro. Ander onderdeel van de loonparagraaf is dat het Individueel Keuzebudget (IKB) met 0,5 procent omhoog gaat, dat gebeurt op 1 juli nog een keer met hetzelfde percentage.

Zowel de werkgevers als de vakbonden leggen het akkoord voor aan hun achterbannen. Voor 28 april moet duidelijk zijn of deze instemmen. Als dat gebeurt dan gaat de cao met terugwerkende kracht in op 1 januari 2021. De cao geldt voor 13.000 werknemers.

Volgens FNV-onderhandelaar Yoram Bovenkerk vonden beide partijen elkaar op de inhoud en is er sprake van ‘een passende loonsverhoging met oog voor mensen in de lagere loonschalen’. Erik de Ridder, voorzitter cao-werkgeversdelegatie zegt: “Zowel vakbonden als werkgevers waren het er snel over eens dat in het licht van de huidige coronacrisis zaken als vitaliteit, ontwikkeling en inzetbaarheid en daarmee de continuering van de werkzaamheden, voorop dienen te staan.”

PBB
Naast de afspraken over de loonparagraaf is ook afgesproken dat het persoonsgebonden basisbudget (PBB) wordt verhoogd van 5.000 euro naar minimaal 6.000 euro voor 5 jaar. De werknemer kan dat in die periode inzetten voor de eigen opleiding, ontwikkeling, loopbaan en vitaliteit.

Vanaf 1 januari 2021 wordt het mogelijk om verlof te sparen (kopen) voor medewerkers onder de 58 jaar. Vanaf 1 januari 2021 wordt het mogelijk om verlof te sparen (kopen) voor medewerkers onder de 58 jaar. Dit door inzet van het IKB en 50 procent van het eerder genoemde PBB . Voor medewerkers van 58 jaar en ouder kan dit door inzet van het IKB en het PBB.

Voorts is afgesproken dat aanvullend op de Wet WIEG het salaris tijdens het aanvullend geboorteverlof wordt aangevuld tot 100 procent. Ook liggen er afspraken op het gebied van thuiswerken en verlofsparen. 5 mei wordt in lustrumjaren als feestdag aangemerkt in de cao.

De cao voor waterschappen volgt kort op de cao voor drinkwaterbedrijven, waarover vorige week een akkoord werd bereikt. 

 

MEER INFORMATIE
Akkoord over cao waterbedrijven: meer loon en bredere agenda

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Aan ambitie geen gebrek! Geweldig. Ben benieuwd wat voor kennis dit gaat opleveren!
Frank Agterberg H2O/Waternetwerk
@Paul GootjesBeste Paul, het was destijds onmogelijk om een milieuhygiënische verklaring te verkrijgen (voor dat 'grout') omdat testprocedures en -mogelijkheden nog niet bestonden terwijl ILT wél aandrong op het volledig afvullen van boorgaten met precies dat materiaal. Er is met vereende krachten door leveranciers, CI's en eindgebruikers gewerkt aan een goede testmethode en daarmee de vereiste verklaringen. Dat heeft al met al tot medio 2020 geduurd. Inmiddels is dat dus opgelost en is de discussie verschoven naar de thermische geleidbaarheid en mengverhoudingen van het grout met het oog op de energetische en milieutechnische prestaties.
Paul Gootjes H2O/Waternetwerk
Ook is het opvallend dat er niet gesproken wordt over de toepassing van ongekeurde HDPE bodemlussen.
Lekkage en veel weerstand, wat de hele levensduur voor extra energiegebruik zorgt wordt niet genoemd.
Paul Gootjes H2O/Waternetwerk
Wel vreemd dat ILT in 2019 de overtreding toeliet dat er stoffen zonder geldige milieu hygiënische verklaring werden gebruikt. Dit werd medegedeeld in een brief van ILT op 28 februari waarbij de tijd werd gegeven tot 31 december 2019 om "de overtreding zo spoedig mogelijk ongedaan te maken"

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.