secundair logo knw 1

WATERBLOG - In mei 2017 zijn we samen met Monique Bekkenutte een community gestart van circa 45 ‘campagnestrategen voor water’. De inzet: hoe kunnen we van ‘water’ een winnend politiek verhaal maken (‘water als stemmentrekker!’).

eelco koolhaas 180

door Eelco Koolhaas

Dit met het oog op komende (lokale) verkiezingen. In oktober komen we weer bij elkaar. Tussendoor zijn we met waterprofessionals in de regio aan het sparren.

Vandaag de aftrap, thuis bij oud-minister Jacqueline Cramer. Het advies was scherp: "Politici en bestuurders investeren niet zo graag in een verhaal dat half af is en waarvan de kosten onhelder zijn! Wees gewaarschuwd, ik ken mijn pappenheimers". Klare taal. ‘Campagnestrateeg’ Cramer wist wel raad: “De lokale energievoorziening staat inmiddels op de agenda (check). De gasvrije wijk is inmiddels ook geland (check). Nu is 'de sluitende waterkringloop' echt aan de beurt (nieuwe check.)

Kan al met relatief goedkope tools worden bevorderd, zoals subsidie op waterbesparende douches bijvoorbeeld. En elke wethouder kan hiermee heel goed ‘de boer op’. Ook mooi: bewoners kunnen er ook zelf mee aan de slag (wat wil je nog meer..)." Oud-minister en hoogleraar Cramer: bedankt! Er staan circa 8 andere ontmoetingen op de rol, allemaal in september. Wordt vervolgd…

Meer campagne blogs: Campagnestrategen voor water in lokale verkiezingen
Achtergrond: Water als winnend verkiezingsthema

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!