Zowel de werkgevers als de leden van FNV en CNV hebben ingestemd met het voorstel voor de cao Werken voor waterschappen 2022. Daarmee zijn de afspraken nu definitief. De werknemers krijgen dit jaar tweemaal een salarisverhoging: 2 procent per 1 januari (met terugwerkende kracht) en 1,75 procent per 1 juli.

Het onderhandelingsresultaat dat de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) en de vakbonden FNV en CNV Connectief in april bereikten, kan rekenen op brede instemming. De werkgevers stemden er unaniem mee in. Ook een ruime meerderheid van de vakbondsleden is akkoord gegaan. De cao-teksten plus bijbehorende uitgangspunten en voorwaarden worden nu uitgewerkt.

De collectieve arbeidsovereenkomst heeft een looptijd van een jaar en geldt met terugwerkende kracht van 1 januari tot en met 31 december 2022. De afspraken zijn van toepassing voor de 21 waterschappen, 14 daaraan gelieerde organisaties en de in totaal 13.500 medewerkers. 

Twee keer stijging van salarissen
De salarissen en schaalbedragen stijgen met 2,0 procent per 1 januari. Dit wordt met terugwerkende kracht uitgekeerd bij de salarisbetaling van juni. Ook per 1 juli is er nogmaals een stijging. Dan gaan de salarissen en schaalbedragen met 1,75 procent omhoog.

In de cao staan ook afspraken over inhuur en dienstverbanden, inclusief werkgeverschap en individueel maatwerk bij eerder stoppen met werken. Wat betreft het eerste thema is het uitgangspunt dat bij vast werk een vast contract hoort. Dat geldt voor werkzaamheden die structureel zijn, wat inhoudt dat ze langer voortduren dan twee jaar. Er blijven wel gemotiveerde uitzonderingen mogelijk in afstemming met de medezeggenschap.

LEES OOK
Bericht Vwvw (incl. onderhandelingsresultaat)
Bericht FNV over instemming door leden
H2O Actueel (15 april): cao-akkoord bereikt 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans Middendorp AWPBeste Hans, Hetty. Allereerst dank voor jullie zinvolle reacties.
Hans, je merkt terecht op dat de bui waarmee we de analyse hebben uitgevoerd niet vaak voorkomt. Ingrijpende maatregelen doorvoeren die alleen effect hebben tijdens extreme neerslag is niet doelmatig, daar ben ik het mee eens. Oppervlakkige afstroming komt echter niet alleen voor bij deze extreme neerslag, maar ook bij kleinere buien met hoge intensiteit, of bijvoorbeeld wanneer de ondergrond verzadigd is. In hellend gebied, zoals de Veluwe, hoeft het volume van de bui niet groot te zijn om oppervlakkige afstroming richting de watergang te veroorzaken. In de studieresultaten zagen we dat sommige gebieden bijvoorbeeld al bij 15 mm intense neerslag tot afvoer komen.
Intense neerslag die de infiltratiecapaciteit van de bodem overschrijdt komt meerdere keren per jaar voor. Uiteindelijk willen we uiteraard niet de Veluwe over een groot oppervlak verstoren, maar willen we de bergende capaciteit van het landschap in de vorm van begroeiing, microreliëf en holle percelen herstellen.
Hoe gaat men deze drempelwaarden handhaven?
Louis Peperzak Leren van het rampjaar
Ik volgde de tv serie met interesse. Deze video is ook erg interessant en zeer leuk gemaakt! Hopelijk lukt het om dit verder uit te werken, in een boek of promotie. Graag met gedetailleerde kaarten.
Lastig dat consequenties van prijsstijgingen per DW-bedrijf steeds anders worden uitgedrukt. Kan dat nog genormaliseerd worden? Bijv. Differentiatie naar en procentuele prijsstijgingen van DW-vastrecht? Dan wordt de interessante vergelijking eenvoudiger. Dank alvast.
Johan Raap Een stout biertje
Heel leuk initiatief, maar helaas is vergeten dat het flesje van statiegeld moet zijn. Natuurlijk brengen wij het allemaal braaf naar de glasbak, maar je moest eens weten hoeveel mensen / jongelui misschien die dat niet doen. Overal vind ik die krengen, met name desperado flesjes en van die twist off flesjes. Vanuit LCIA is al lang bekend dat statiegeld een goede wijze is om te besparen op energie, grondstoffen en water, binnen een straal van (en hier mag ik geen verantwoording nemen) 400 km. Dus mijn stelling is 'geef het goede voorbeeld en blijf bij aankoop weg van statiegeld loze flesjes'. Succes allemaal en proost

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!