0
0
0
s2smodern

Negen medewerkers van waterschappen dingen mee naar de verkiezing van Ambtenaar van het Jaar 2019. Onder de genomineerden zijn twee medewerkers van respectievelijk waterschap Limburg, Noorderzijlvest en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De waterschapsambtenaren komen uit alle delen van het land. De verkiezing wordt voor de negende keer gehouden.

De prijs is een initiatief van het netwerkplatform Publiek Denken. Met de verkiezing wil het platform de aandacht vestigen 'op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert'. Op dinsdag 10 december worden de prijs voor Ambtenaar van het Jaar en de publieksprijs uitgereikt.

Tot en met 31 oktober kan worden gestemd. De jury onder leiding van Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta, bepaalt vervolgens wie de beste ambtenaar is.

Er is een lijst gepubliceerd met 100 ambtenaren die kans maken op de verkiezing tot Ambtenaar van het Jaar. De genomineerden worden gekarakteriseerd met omschrijvingen van collega’s. Uit de wereld van de waterschappen staan negen ambtenaren (in alfabetische volgorde) op de lijst:

Alex Sakes, directiesecretaris, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Anton Koot, senior-beleidsadviseur, waterschap Vallei en Veluwe; Ate Wijnstra, projectmanager Hoogwaterbescherming, waterschap Noorderzijlvest; Gerard Hofmeijer, coördinator Leren en Ontwikkelen, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Heleen Kiela, beleidsmedewerker Waterkwantiteit, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard; Marie-Louise Meijer, senior-beleidsadviseur bij waterschap Hunze en Aa’s; Maurice Lunenborg, teamleider Plannen en Projecten, waterschap Noorderzijlvest; Myrjam de Graaf, senior adviseur Hydrologie, waterschap Limburg en Peter van Duijnhoven, vakspecialist Regiobeheer, waterschap Limburg.

De door collega's ingebrachte motivaties zijn vleiend. In samenvatting:

  • ‘Uiterst intelligent en betrokken bij de organisatie’ (Sakes)
  • ‘Projectleider met veel flair, tact en bevlogenheid’ (Koot)
  • ‘Een groot inspirator voor iedereen die met hem samenwerkt’ (Wijnstra)
  • 'Een zeer ervaren techneut in de waterwereld die de jeugd en techniek bij elkaar brengt' (Hofmeijer)
  • ‘Vastberaden in haar doelstelling, helder in haar communicatie en zeer beminnelijk als collega’ (Kiela)
  • ‘Zij weet ingewikkelde materie zo te presenteren dat het begrijpelijk wordt voor bijna iedereen’ (Meijer)
  • ‘Hij zet zichzelf iedere dag maximaal in om met elkaar de doelen te realiseren’ (Lunenborg)
  • ‘Het drukst bezet, maar toch maakt ze tijd voor iedereen’ (De Graaf)
  • ‘Altijd positief gestemd en neemt de medemens mee de natuur in om vol passie over onder andere Bevers te praten’ (Van Duijnhoven).

Update 24/10: Nominatie Gerard Hofmeijer toegevoegd.

 

MEER INFORMATIE
Lijst met genomineerde ambtenaren
De motivaties

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laatste reacties op onze artikelen

Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.
"...in China een oppervlak van 24 km2 [5]. In de toekomst zullen zonneparken van deze grootte naar verwachting ook in Nederland te zien zijn."
Nou nee. Zonneparken van 2.400 ha komen er NOOIT in Nederland want dat is ruimtelijk onacceptabel. Ik denk dat het bij 200 ha wel ophoudt. Ik denk ook dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen drijvende systemen op natuurlijke waterpartijen (waar onderzoek gewenst is) en systemen op water zonder natuurwaarden zoals nieuw aangelegde zandputten/grindgaten, koelwater/industriewaterbekkens, slibreservoirs, drinkwaterbekkens en overloopgebieden.
Ik ben (als leek) wel erg benieuwd of er al eens is getest op het radicaaleffect van toegevoegde zuurstof (en het eventuele gebrek aan anti-oxidanten in het ultragefiltreerde RWZI-effluent). Iets wat mogelijk de afbraak van de aanwezige medicijnen zou kunnen verklaren.
Heel jammer dat RIVM niet met KWR wil samenwerken in dit onderzoek. Je zou zeggen: alle hens aan dek in deze tijd, maar dat lukt dus niet. Ik hoop dat men op zijn minst afspraken maakt wie waar bemonstert en hoe de resultaten gedeeld worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.