secundair logo knw 1

De Unie van Waterschappen heeft de inschrijvingstermijn voor de Waterinnovatieprijs met een week verlengd. Bedrijven, overheden en particulieren hebben nu tot 29 september de tijd om innovatieve ideeën in te dienen die het waterbeheer in Nederland duurzamer en goedkoper kunnen maken.

Volgens Judith de Jong van de Unie van Waterschappen is er geen speciale reden waarom de inschrijvingstermijn is verlengd, behalve dat de organisatie nog meer innovaties de gelegenheid wil geven om kans te maken op de Waterinnovatieprijs. "Daarnaast hebben we van sommige inzenders het verzoek gekregen om hen nog iets extra tijd te geven. Daar kunnen we op deze manier aan voldoen."

De Waterinnovatieprijs, die op 27 november zal worden uitgereikt, kent vier categorieën: 'Waterveiligheid', 'Schoon water', 'Voldoende water' en 'Energie en waterschappen'. De jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, beoordeelt de inzendingen op hun innovatieve, duurzame karakter en haalbaarheid als businesscase. Daarnaast is er een publieksprijs. Alleen projecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen komen in aanmerking voor de Waterinnovatieprijs.

 

Meer informatie:
Over het spelreglement
Over de editie van vorig jaar

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.