Wie een vernieuwende oplossing voor waterbeheer heeft, kan dit project inzenden voor de Waterinnovatieprijs 2017. De deadline is 22 september. In vier categorieën zijn prijzen te winnen en ook is er een publieksprijs.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Hiervoor komen innovatieve projecten in aanmerking die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Er zijn vier categorieën: waterveiligheid (dijken, waterkeringen, oplossingen voor hoogwater), schoon water (waterkwaliteit, afvalwaterzuivering), voldoende water (waterkwantiteit, peilbeheer) en energie en waterschappen (duurzame energieopwekking of energiebesparing bij waterschappen). Inschrijven is mogelijk tot 22 september.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een project moet nieuwe elementen of een nieuwe combinatie van elementen bevatten. Ook zijn duurzaamheid en samenwerking bij de innovatie belangrijk, evenals haalbaarheid als business-case. Projecten die al eerder hebben meegedaan aan de prijs, kunnen opnieuw deelnemen. Dan moet er wel een duidelijke ontwikkeling zichtbaar zijn.

Begin november worden de genomineerden in de vier categorieën bekendgemaakt. Ook is er een publieksprijs; hiervoor kan online worden gestemd. De prijsuitreiking vind plaats op maandag 27 november tijdens een bijeenkomst in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De winnaars worden beloond met een glaskunstwerk en krijgen tevens een intensief versnellingstraject van negen maanden aangeboden. Hiermee kunnen ze hun innovatie verder ontwikkelen.

In 2016 dong een recordaantal van 159 innovatieve projecten mee naar de Waterinnovatieprijs. Onder andere de omgevingsaanpak bij de Diefdijklinie en de aanleg van een zoetwaterfabriek met aansluitend een waterharmonica vielen toen in de prijzen. Ook dit jaar wordt weer veel belangstelling verwacht.

Meer informatie:

Spelregels van de wedstrijd

Bericht over de winnaars in 2016

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Heerlijk paniekartikel van onze klimaatreligie. Is er ook ruimte voor feiten, logica en wetenschap?
Heel ernstig is ook dat er nog altijd meer mensen overlijden ten gevolge van koude dan ten gevolge van hitte.
Vorig juli temperaturen van - 70 en lager op de Zuidpool. Het komt wel erg dichtbij zo.
https://www.accuweather.com/nl/aq/amundsen-scott-south-pole-station/2258520/july-weather/2258520?year=2022
Bidden dat Groenland weer ijsvrij en groen wordt zodat alles weer bij het oude blijft.
Dank. Mvrgr, Henk Timme
@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.