0
0
0
s2smodern

Wie een vernieuwende oplossing voor waterbeheer heeft, kan dit project inzenden voor de Waterinnovatieprijs 2017. De deadline is 22 september. In vier categorieën zijn prijzen te winnen en ook is er een publieksprijs.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Hiervoor komen innovatieve projecten in aanmerking die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Er zijn vier categorieën: waterveiligheid (dijken, waterkeringen, oplossingen voor hoogwater), schoon water (waterkwaliteit, afvalwaterzuivering), voldoende water (waterkwantiteit, peilbeheer) en energie en waterschappen (duurzame energieopwekking of energiebesparing bij waterschappen). Inschrijven is mogelijk tot 22 september.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een project moet nieuwe elementen of een nieuwe combinatie van elementen bevatten. Ook zijn duurzaamheid en samenwerking bij de innovatie belangrijk, evenals haalbaarheid als business-case. Projecten die al eerder hebben meegedaan aan de prijs, kunnen opnieuw deelnemen. Dan moet er wel een duidelijke ontwikkeling zichtbaar zijn.

Begin november worden de genomineerden in de vier categorieën bekendgemaakt. Ook is er een publieksprijs; hiervoor kan online worden gestemd. De prijsuitreiking vind plaats op maandag 27 november tijdens een bijeenkomst in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De winnaars worden beloond met een glaskunstwerk en krijgen tevens een intensief versnellingstraject van negen maanden aangeboden. Hiermee kunnen ze hun innovatie verder ontwikkelen.

In 2016 dong een recordaantal van 159 innovatieve projecten mee naar de Waterinnovatieprijs. Onder andere de omgevingsaanpak bij de Diefdijklinie en de aanleg van een zoetwaterfabriek met aansluitend een waterharmonica vielen toen in de prijzen. Ook dit jaar wordt weer veel belangstelling verwacht.

Meer informatie:

Spelregels van de wedstrijd

Bericht over de winnaars in 2016

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

I.p.v. verbieden simpele oplossingen stimuleren. Hier een suggestie.
Bij 2 toiletten in huis gebruik er 1 voor de kleine boodschap en spoel deze pas voor het slapen gaan door en niet na elke plas.
Buitengewoon innemende man. Ik heb hem meegemaakt gedurende de twee jaar dat ik werkte bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Een memorabel bestuurder.
Ook de Algemene #Waterschapspartij vindt dat de 'Geborgde Belangen' fors zijn over-vertegenwoordigd in de waterschapswereld. Met als schrijnend gevolg dat de Unie wél oog heeft voor de 'boerenweeffout' maar niet voor de 'huizenweeffout'. Maar huizen betalen landelijk ruim 40% van de watersysteemheffing, dat is 4x !! meer dan de groepsbijdrage van de boeren. En ook huurders moeten indirect meebetalen, omdat de watersysteemheffing op woningen door de verhuurder wordt betaald (en dus in de huur wordt doorberekend). De AWP wil juist een eerlijker verdeling van de waterschapslasten.
Ook wil de Unie niet kijken naar de grondslag voor de zuiveringshefing (vast bedrag per huishouden of gebaseerd op het aantal bewoners per huis). Terwijl het een grote ergernis is van 2-persoonshuishoudens om verplicht voor drie personen te moeten betalen. Met de huidige digitale technieken moet het toch een 'fluitje van een cent' zijn om per huis de zuiveringsheffing te baseren op het aantal bewoners?
Lees ook hier: https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-podium/opinie/aanpassing-waterschapsbelasting-pijnpunten-van-burgers-worden-doorgeschoven-naar-toekomst
Wij zijn van het begin af aan grote voorstander voor het wijzigingen van de belastingen in een bredere scope. De Unie van waterschappen blijft echter vanuit de ivoren toren dansen naar de pijpen van de geborgde zetels en hebben geen oog voor de ingezetenen (inwoners) die als de spreekwoordelijke melkkoe worden misbruikt.
Wij pleiten voor een passend en eerlijk belastingstelsel waarin de inwoners niet meer maar minder gaan betalen door o.a. de VE-differentiatie passender te maken op de gezinssamenstelling. Ook de TBO's (grondeigenaren) mogen wat ons betreft ook aanzienlijk meer gaan betalen (nu betalen ze een schijntje), heel veel maatregelen en werk van de Waterschappen komt ten goede aan hun eigendom.
De sleutel licht bij de UvW, willen die alleen maar naar de geborgde zetels blijven luisteren of ook naar de vertegenwoordigers van de inwoners. Willen ze niet luisteren, dan moeten ze maar voelen en wij zullen niet schromen om desnoods via de Tweede Kamer een onvoldoende plan te laten te verwerpen.
We hebben nu de kans als waterschappen, doe het dan goed! en luister naar ALLE partijen.
Chris Spooren
Voormalig Waterschap bestuurder (AB) waterschap De Dommel.
Statenlid provincie Noord Brabant.
De sector is redelijk veerkrachtig. Maar de vissen dan?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.