secundair logo knw 1

Prijzen in vier categorieën (foto: Unie van Waterschappen)

Wie een vernieuwende oplossing voor waterbeheer heeft, kan dit project inzenden voor de Waterinnovatieprijs 2017. De deadline is 22 september. In vier categorieën zijn prijzen te winnen en ook is er een publieksprijs.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Hiervoor komen innovatieve projecten in aanmerking die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Er zijn vier categorieën: waterveiligheid (dijken, waterkeringen, oplossingen voor hoogwater), schoon water (waterkwaliteit, afvalwaterzuivering), voldoende water (waterkwantiteit, peilbeheer) en energie en waterschappen (duurzame energieopwekking of energiebesparing bij waterschappen). Inschrijven is mogelijk tot 22 september.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een project moet nieuwe elementen of een nieuwe combinatie van elementen bevatten. Ook zijn duurzaamheid en samenwerking bij de innovatie belangrijk, evenals haalbaarheid als business-case. Projecten die al eerder hebben meegedaan aan de prijs, kunnen opnieuw deelnemen. Dan moet er wel een duidelijke ontwikkeling zichtbaar zijn.

Begin november worden de genomineerden in de vier categorieën bekendgemaakt. Ook is er een publieksprijs; hiervoor kan online worden gestemd. De prijsuitreiking vind plaats op maandag 27 november tijdens een bijeenkomst in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De winnaars worden beloond met een glaskunstwerk en krijgen tevens een intensief versnellingstraject van negen maanden aangeboden. Hiermee kunnen ze hun innovatie verder ontwikkelen.

In 2016 dong een recordaantal van 159 innovatieve projecten mee naar de Waterinnovatieprijs. Onder andere de omgevingsaanpak bij de Diefdijklinie en de aanleg van een zoetwaterfabriek met aansluitend een waterharmonica vielen toen in de prijzen. Ook dit jaar wordt weer veel belangstelling verwacht.

Meer informatie:

Spelregels van de wedstrijd

Bericht over de winnaars in 2016

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).