secundair logo knw 1

De waterschappen Aa en Maas en Rijn en IJssel hebben een nieuw dagelijks bestuur. In Brabant hebben Water Natuurlijk de fracties Geborgd (Landbouw en Natuur), VVD en PvdA een bestuursakkoord bereikt. In Gelderland trekken BBB, Water Natuurlijk, VVD en Geborgd (Landbouw) de kar.

Het algemeen bestuur van Rijn en IJssel stemde 9 mei in met het bestuursakkoord ‘In vertrouwen samen vooruit’, dat voortborduurt op het beleid van de afgelopen jaren en is opgesteld in samenwerking met alle partijen in het algemeen bestuur.

Het akkoord is een afspraak op hoofdlijnen, met als invulling welke richting het beleid op moet gaan en welke onderwerpen het waterschap de komende vier jaar gaat aanpakken. Er wordt regelmatig geëvalueerd of de maatregelen wel het gewenste resultaat hebben.

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door Dennis Wolsink (BBB), Antoinet Looman (Water Natuurlijk), Floor Wissing (VVD) en Peter Schrijver (LTO).

Het bestuursakkoord dat de partijen bij Aa en Maas hebben bereikt, is nog niet definitief en wordt op 16 juni ter besluitvorming voorgelegd aan bij het algemeen bestuur.

Wel is de samenstelling van het dagelijks bestuur bekend: Ernest de Groot en Suzanne de Zoeten (beiden Water Natuurlijk), Peter van Dijk (Geborgd Landbouw en Natuur), Joël Scherrenberg (VVD) en Sikko Oegema (PvdA).

 

LEES OOK
BBB en Water Natuurlijk in dagelijks bestuur bij Hunze en Aa’s

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...