secundair logo knw 1

De waterschappen Aa en Maas en Rijn en IJssel hebben een nieuw dagelijks bestuur. In Brabant hebben Water Natuurlijk de fracties Geborgd (Landbouw en Natuur), VVD en PvdA een bestuursakkoord bereikt. In Gelderland trekken BBB, Water Natuurlijk, VVD en Geborgd (Landbouw) de kar.

Het algemeen bestuur van Rijn en IJssel stemde 9 mei in met het bestuursakkoord ‘In vertrouwen samen vooruit’, dat voortborduurt op het beleid van de afgelopen jaren en is opgesteld in samenwerking met alle partijen in het algemeen bestuur.

Het akkoord is een afspraak op hoofdlijnen, met als invulling welke richting het beleid op moet gaan en welke onderwerpen het waterschap de komende vier jaar gaat aanpakken. Er wordt regelmatig geëvalueerd of de maatregelen wel het gewenste resultaat hebben.

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door Dennis Wolsink (BBB), Antoinet Looman (Water Natuurlijk), Floor Wissing (VVD) en Peter Schrijver (LTO).

Het bestuursakkoord dat de partijen bij Aa en Maas hebben bereikt, is nog niet definitief en wordt op 16 juni ter besluitvorming voorgelegd aan bij het algemeen bestuur.

Wel is de samenstelling van het dagelijks bestuur bekend: Ernest de Groot en Suzanne de Zoeten (beiden Water Natuurlijk), Peter van Dijk (Geborgd Landbouw en Natuur), Joël Scherrenberg (VVD) en Sikko Oegema (PvdA).

 

LEES OOK
BBB en Water Natuurlijk in dagelijks bestuur bij Hunze en Aa’s

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?