0
0
0
s2smodern

De WIS Award, de Water Alliance Innovation and Stimulation Award, krijgt dit jaar een bijzondere apotheose. Na de aftrap in januari op het WaterLink Symposium wordt op 9 oktober de finale gehouden. Het wordt een hybride event.

Deze content is een productie van Water Alliance

Alex Berhitu, Business Developper bij Water Alliance en bedenker van de WIS-competitie, vertelt: “Finalisten, hun aanhang, de jury én media komen bijeen in Studio Z in Leeuwarden. Een professionele tv- en media-studio, met een Grand Café in – hoe toepasselijk – het voormalige gebouw van Waterleiding Friesland. Vanuit dat gebouw wordt de finale in de vorm van een enerverende liveshow online gebracht; iedereen kan het dus live volgen.”

Het aanvankelijke idee was om de winnaar van de WIS Award te kiezen tijdens de European Water Technology Week, het internationale congres van Water Alliance, Wetsus en het Centre of Expertise Water Technolgy (CEW). Dit event is door coronacrisis verplaatst naar 2022.

De finale van de WIS Award is een podium voor bedrijven en hun innovaties in de spotlights te plaatsen. Dat is ook één van de doelstellingen van de award, maar belangrijker nog is om ondernemers een podium te geven om hun innovaties aan de man te brengen.

Kort en bondig
Dat wordt ingevuld met pitches en niet iedereen vindt dat even makkelijk, zegt Bertihu. “Veel tijd is je niet gegund. Kort en bondig zijn is het devies. Dat is ook de reden waarom de eerste selectie in deze competitie wordt gebaseerd op de pitches van de kandidaten. Maar niet iedereen vindt het gemakkelijk om zijn of haar innovatie op een heldere en aantrekkelijke manier voor het voetlicht te brengen. Door mee te doen aan de WIS, te pitchen en het competitie-element te voelen trainen ze zichzelf daarin ook.”

Er doen in de finale acht bedrijven mee. Dat zijn: Susphos (Susfire), Noria (Plastic-Afvalschep), Jotum Waterbehandeling (Smartbox), O3 Systems Technology (FOX Friendly Oxidation), Semiotic Labs (SAM4), CTSTwente (CMF), Berghof Membrane Technology (Tubular Forward Osmosis) en Royal Brinkman (Nanobubbles).

Op het WaterLink Symposium in januari gingen de meeste stemmen naar de technologie die Marissa de Boer van Susphos pitchte: Susfire, een gepatenteerde technologie die reststromen uit afvalwater opwaardeert tot fosfaatproducten die direct op de markt afgezet kunnen worden.

Maar een goede generale is geen garantie voor de winst. De acht finalisten brengen sterke innovaties over het voetlicht, zegt communicatiemanager Agnes Dirksen. “Het zijn niet alleen veelbelovende start ups, maar ook gerenommeerde partijen, die al jaren een stevige positie in de markt hebben, en nu met een innovatie een podium zoeken.”

Op de website van Water Alliance kan het publiek stemmen op de favoriete innovatie. 


Water Alliance is een netwerkorganisatie die samen met onderzoekstinstituut Wetsus, het CEW en CIV Water een innovatieketen voor de watertechnologie vormt op de WaterCampus in Leeuwarden

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.