0
0
0
s2smodern

In Californië, het Midden-Oosten en bijvoorbeeld ook Spanje is de drinkwatervoorziening goeddeels gebaseerd op het ontzilten van zout water. Meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van omgekeerde osmose of multi-stage flash destillatie. Op de Afsluitdijk loopt een test met ontzouting op basis van ElectroDialyse.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Wervershoof van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier krijgt een demonstratie-installatie voor het met ozon verwijderen van medicijnresten uit afvalwater. Zowel conventionele technieken als een innovatieve methode worden uitgetest. 

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Van een plasticafvalschep tot de smartbox, van een zelfreinigend biologisch filter tot nanobubbles - dit jaar dingen negen bedrijven mee naar de WIS Award, de prijs van netwerkorganisatie Water Alliance voor de beste innovatie in de watertechnologie. 

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Lamb Weston/Meijer produceert diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. Hiervoor is veel water nodig, onder andere in de fabriek in Bergen op Zoom. Om kosten te besparen en duurzamer te gaan produceren wil het bedrijf het gebruik van drinkwater en chemicaliën voor de elf koeltorens tot nul reduceren. Hiervoor worden installaties van Pathema gebruikt.

Lees meer...

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.